Kukka muovilusikoista


Olen törmännyt viime aikoina moniin muovilusikka askarteluihin. Kävin ostamassa ison paketin pieniä muovilusikoita kun innostuin kaikista tälläisistä. Lusikoista saa tehtyä vaikka mitä kun käyttää vähän mielikuvitustaan. Teen varmaan myöhemmin vielä jotain muutakin lusikoista tänne blogin puolelle, koska ideoita on paljon. 

Nyt ajattelin kokeilla tälläistä kukkaa. Tämä on tosi yksinkertainen ja helppo tehdä. Lopputuloksesta ei edes huomaa, että se olisi tehty lusikoista. Kukkaa pystyy koristelemaan vaikka värjäämällä lusikat tai lisäämällä esimerkiksi glitteriä. 

Tarvitset:
-n.30 pientä muovilusikkaa
-pahvia/paksua kartonkia
-kuumaliimaa


1. Katkaise lusikoista varsi pois. Sain itse katkaistua siististi niin, että tein sahateräisellä veitsellä viillon lusikka-osan alareunaan ja taitoin sitten katki käsillä. 
(Kannattaa säästää varretkin, sillä niitä voi tarvita seuraavissa askarteluissa)


2. Leikkaa pahvista tai kartongista ympyrän muotoinen pala. Jos sinulla ei ole paksua kartonkia tai pahvia, liimaa kaksi ympyrää päällekkäin. 


3. Liimaa lusikoita kuumaliiman avulla ympyrään (n.1/3 on ympyrässä ja loppuosa menee yli) kierroksen verran . Jätä niiden väliin vähän väliä, että seuraavia lusikoita on helpompi liimata.


4. Liimaa sitten ensimmäisen kierroksen lusikoiden väleihin uusi kierros lusikoita.


5. Jatka lusikoiden liimaamista kerroksittain. Liimaa niitä kerroksittain.


6. Keskikohtaa ei tarvitse tehdä niin tarkasti. Liimaa siis lusikoita toistensa väleihin niin, että saat keskikohdan näyttämään täydemmältä. 

7. Koristele miten haluat!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Tosi hyvä postaus, oon seurannut sua jo vuoden ja oot sikahyvä ja inspiroit mua aina! Jaksan herätä joka aamu kun tiedän että sä kirjotat taas tänne näitä tsemppaavia ja ispiroivia tekstejä. Pusuja <3
Aliina sanoi…
Voi kiitos Oskari :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Isänpäiväkortti taittelemalla

Helppo äitienpäiväkortti

Lautasliinataitteluita juhlapöytään