Viikkotaulu



Teimme kaverini Sagan kanssa tälläiset viikkotaulut. Tekeminen oli tosi helppoa, koska taulusta pystyi tehdä ihan sen näköisen kuin itse halusi. Meille tuli tosi erityyliset taulut ja juuri tästä syystä laitoin tähän ohjeeseen myös Sagan taulun. Sagan kirjoittaa myös blogia, sen löydät tästä, käy lukemassa!

Taulun ideana on siis se, että normaalista kuvakehyksestä tehdään muistitaulu esimerkiksi viikon menoille. Taulun sisäpuolesta tehdään oman näköinen erilaisilla kartongeilla ja muilla tarvikkeilla. Taulun lasiin voi kirjoittaa ja piirtää taulutusseilla ja sen saa pyyhittyä esimerkiksi sienellä, pyyhkeellä tai muulla pehmeällä pinnalla. 

Tässä on siis ohjeet meidän tauluihimme, jos haluat katsoa mallia. Anna kuitenkin mielikuvituksen laukata ja tee taulusta itsesi näköinen!


Tarvikkeet minun (pienempään) tauluun:
-kehys
-eri värisiä kartonkeja
-kaksipuolista teippiä
-viivotin
-sakset
-taulutussi

1. Jaa taulun taustapahvin korkeus seitsemällä ja leikkaa sen korkuisia (ja taustapahvin levyisiä) suikaleita papereista. Ylä- ja alareunan suikaleissa kannattaa ottaa huomioon taulun reunat. Kannattaa lisätä muutama milli suikaleiden korkeuteen, että voit laittaa suikaleita hieman päällekkäin kiinnitysvaiheessa.

2. Kiinnitä suikaleet kaksipuolisella teipillä taulun taustalevyn kokoiseen paperiin. Kiinnitä suikaleet hieman päällekkäin, että näkyviin ei jää rakoja.  



3. Aseta paperi kehyksien sisään. 


4. Merkitse esim. viikonpäivät tussilla.


Tarvikkeet Sagan (isompaan) tauluun:
-Kehys
-tapettia
-kaksipuolista teippiä
-valkoista kartonkia
-viivotin
-sakset
-taulutussi

1. Leikkaa tapetista kehyksen taustalevyn kokoinen pala ja kiinnitä se kaksipuolisella teipillä siihen kiinni.



2. Leikkaa valkoisesta kartongista suikaleita, jotka ovat kapeampia kuin taulu. Tee niistä myös sen verran matalia, että pystyt jättämään niiden väliin tilaa. Näin tapetti näkyy kauniisti ympäriltä.

3. Kiinnitä Suikaleet tapettiin kaksipuolisella teipillä.


4. Kirjoita viikkosuunnitelmasi tauluun taulutussilla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Isänpäiväkortti taittelemalla

Lautasliinataitteluita juhlapöytään

Huovutetut helmet